Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Peuterspeelzaal De Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeer               
Peuterspeelzaal Kleine IJsbeer is vanaf 6 januari 2014 gehuisvest in een lokaal van 
basisschool De Dubbeldekker. Deze gezellige speelzaal heeft een grote huishoek en een bouwhoek met veel constructiemateriaal. Via de hal is het buitenspeelterrein te bereiken, waar de kinderen aan het eind van de ochtend of middag spelen. Dit buitenspeelterrein is alleen voor de kinderen van de peuterspeelzaal en is volledig afgesloten.

Piramideprogramma
Op de peuterspeelzaal wordt gewerkt met het programma Piramide. Elke dag wordt er gestart met de spelinloop. De ouders brengen hun kind en blijven nog even op de speelzaal om een spelletje te doen met hun kind. De ene keer gaan ze samen een kopje thee drinken in de huishoek, de andere keer leggen ze samen een puzzeltje.

Als de ouders weg zijn, begint het programma met de kinderen. Er is vrij spelen, de kring, de groepsactiviteit, eten en drinken, voorlezen, knutselen en buitenspelen.

De leidsters stimuleren de kinderen om tijdens het vrij spelen en de gerichte activiteiten allerlei nieuwe dingen te leren. Intussen worden de kinderen goed geobserveerd. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, worden regelmatig individueel begeleid bij het spelen.

Thema’s 
Piramide werkt het hele jaar aan de hand van thema’s. Elke 3 weken staat er een ander thema centraal. Bijvoorbeeld: Groot en klein, Huis, Water, Sinterklaas. De leidsters passen de inrichting van de speelzaal aan met spelmateriaal dat hoort bij het thema.

Alle activiteiten gaan dan over het thema. Zo leren de kinderen spelenderwijs wat het thema inhoudt en welke woorden er bij het thema gebruikt worden.

Voor de ouders is er een thema-nieuwsbrief. Daarin kunnen ze lezen wat er op de speelzaal wordt gedaan. Er staan ook leuke activiteiten bij, die ze zelf thuis met hun kind kunnen doen.

De groepen
De Kleine IJsbeer heeft 2 Piramidegroepen van 4 dagdelen. Piramidegroep 1 is op maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend.

Piramidegroep 2 is op maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend. De openingstijd: ’s ochtends van 8.45-11.45 uur en ’s middags van 12.45 – 15.45 uur.

Belangstelling?
Wij nodigen u van harte uit een keertje een bezoek te brengen aan de Kleine IJsbeer. Voordat u de keuze maakt voor een speelzaal, is het goed om even te gaan kijken en de sfeer te proeven. Als u vragen heeft, kunt u die dan stellen aan de leidster. Belt u van tevoren om een tijd af te spreken? Dan heeft een van de peuterleidsters gegarandeerd tijd voor u om u even rond te leiden

Meer algemene informatie over de peuterspeelzalen van Bink Kinderopvang treft u aan op de website www.binkkinderopvang.nl.

 OBS De Dubbeldekker
Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
T (035) 685 17 76
E directie@dedubbeldekker.nl

Taalschool Hilversum
Jan Blankenlaan 8
1222 SW Hilversum
E directie@dedubbeldekker.nl